Dragul meu pui de om,

Este ora 6:54 dimineața. O dimineață rece din spatele draperiilor opace, în care ai decis să te trezești mai devreme. M-am fâțâit în pat lângă tine vreo două ore înainte să te trezești tu, ba de dureri de cap, ba de gânduri învolburate despre viață și decizii. Am strâns tare tare ochii și am spus “Stop!” minții negociatoare, ca nu cumva să te trezesc fie și numai cu gândul.

De vreun sfert de oră te legăn pe o minge mare de cauciuc, sus-jos, sus-jos, după ce ți-am cântat “Hai cocuță, când ai să te faci măruță” …ca să te ajut să dormi. Te-ai lăsat cu totul în brațele mele, la piept, cu pleoape grele. Te admir și te iubesc, te strâng la piept, imaginându-mi cum se impregnează brațele mele pe tine, cum corpușorul tău mic întegistrează pentru o viață întreagă toată protecția și sprijinul meu.

Căci mi-aș dori să îți amintești brațele astea călduroase cum te învelesc cu totul chiar și când vei fi în trupul tău de femeie, și te vei găsi singură, îndurerată, încărcată.

Trupușorul tău are acum 6 kilograme și 68 de centimetri. Și pielea transparentă, caldă și perfectă, mirosind a somn și a lapte dulce. Și în fix acest moment, aș vrea să îți promit că așa e și viața, caldă și perfectă, și că lumea te așteaptă cu brațele deschise oriunde mergi, că te iubește și te valorifică și vede ce ființă grozavă și plină de iubire ești, doar uitându-se la tine. Așa cum te admiră acum și îți sărută piciorușele micuțe, care încă nu au călcat pământul.

Și lumea e așa. Însă este și bălțată, și gălăgioasă, crudă, nedreaptă, ipocrită. La fel cât este ea de curată. Așa e viața aici, cu de toate, are toate contrastele la un loc. De ce și ce să faci cu ele vei învăța și vom învăța împreună.

Scâncești prin somn. Oare știi că îți vorbesc acum ție, Emmei mari și mici în același timp?

Mânuța ta e atât de mică și ușoară, că mă gâdilă așa cum stă ea cu degețelele răsfirate ascunse la cald pe sub bluza mea de pijama. Dar mânuța asta, dacă ai ști ce puternică este când se apucă de marginea pătuțului ca să te ridici în șezut! Și când înșfacă câte o jucărie și o duce direct la gură cu hotărâre ca să poți tu descoperi lumea asta.

Vezi, și putere și blândețe într-un singur corpușor. Așa e și lumea noastră. Și ce îmi doresc pentru tine e să știi și să simți în momentele tale grele ce vor urma, că ești valoroasă, că ai foarte multe resurse importante, că ai darurile tale interioare care te fac unică, că ești capabilă, puternică, curajoasă, isteață și îndrăzneață. Și încă multe altele pe care o să le mai descoperi despre tine. Și că e în regulă să fii și vulnerabilă, așa simți și așa faci loc să fii și să te lași protejată. Mereu vei fi iubită. Meriți iubire nemărginită orice ai face. Deja oricine te vede licărește de drag doar când te privește. Însă tu, tu ești persoana cea mai importantă care să te iubească, draga mea.

Plâng de drag și de recunoștință că te pot legăna strâns la piept. Perfecta mea iubită.

Când îți va fi cel mai greu, cu suflet încărcat, cu plâns de stă să iasă și nu știe pe unde, cu capul greu de întrebări și mâini neputincioase, lasă-te cu totul în lacrimi șiroaie și amintește-ți dimineața asta rece, atât de călduroasă și bună pentru tine, dimineața asta în care am adunat toate cele trei luni și trei săptămâni de viață ale tale de până acum, și toată dragostea mea nemărginită. Și simte, simte adânc în tine, cum un corp mare și plin de iubire te cuprinde cu totul și te încălzește și te protejează. Ești în siguranță.

Cu drag,
Mama

Share: