De aproape 10 luni nu am mai gândit în fraze organizatorice altceva decât scutece, plecări în trei, bagaje, mâncăruri de bebeluș și haine. Multe haine. Munți de haine. Și de firmituri. Cam așa s-au desfășurat ultimele luni din viața mea. Iar mâine se întâmplă primul eveniment organizat de mine. E micuț, dar pentru mine e uriaș. Pentru că răspunde la întrebarea pe care o port cu frică în mine de când am aflat că voi fi mamă. Dar așa funcționează lumea asta mare, îți pui întrebarea așa, pe șoptite, și viața îți răspunde.

Prima dată când m-am întâlnit cu multă lume nouă, din ultimul trimestru de sarcină încoace a fost la o ședință de proiect, într-un ONG în care voluntariez. Era în martie. Când am intrat pe ușă, întârziind evident, aveam impresia că toată lumea vede pijamalele mele pătate de lapte și urme de scutec pe mine. Eram speriată și tremurândă și mă tot uitam într-o ușă cu geam tip oglindă ca să mă văd în care și oase să îmi amintesc „Hello, asta ești tu! Trezirea, leagă și tu o frază inteligentă”. Am sperat să mă fac mică, mică, mică, deși cunoșteam câțiva oameni din sală, iar noua imagine cu păr blond și achiziții extra de kilograme nu mă masca suficient. Am supraviețuit celor 2 ore, și am fugit acasă căci micul Om era la puseu, cu dinți în creștere (amândouă par a fi un never ending story!), și am stat cu ochii țintă în tavan alte câteva ore după ca să mă dumiresc. Mă simțeam sălbatică.

De atunci am mai ieșit din bula asta minunată, cu miros de bebeluș și tone de haine micuțe, și de fiecare dată e mai bine și mai ușor.

Mâine, la Cluj, se întâmplă primul eveniment pe care îl organizez de când sunt mamă. Împreună cu Burtica Mea, la care am poposit de fapt urmând eu însămi cursul Lamaze. Și am visat că într-o zi le voi suna să le propun să facem împreună un eveniment pentru mămici. Un eveniment despre mămici. Nu despre naștere, nu despre bebeluș, nu despre cum să fii mama perfectă. Ci despre cât e de bine să fii tu însăți, exact așa cum ești. Despre momentele provocatoare prin care mamele trec după naștere și despre care nimeni nu vorbește cu onestitate. Despre cum să accepți și ce ai de făcut când te întâlnești cu disconfortul și oboseala, cu rutina și cu singurătatea, chiar și când vin în tandem cu bucurie și iubire.

Și mâine se întâmplă! Evenimentul este cu intrare liberă, căci e drept cadou (nu mie, ci mamelor cu bebelușii în burtică). Sunt invitate femei minunate, între care un psiholog, un creator de desene terapeutice, și creatoarea unor sisteme de purtare cunoscute. Și mai sunt câteva surprize pe care vă invit să le descoperiți.

Eu voi fi doar în spate, în organizare, ca de obicei. Sunt atât de dedicată și absorbită de munca mea, căci mereu am făcut ceea ce am iubit, încât marea mea întrebare la care sper să găsesc răspuns mâine este: cum poate o mamă dedicată, cu copil atașat (la propriu!), să lucreze cu succes?

Credeți că e posibil sau e doar o utopie?

 

P.S: evenimentul e aici: https://www.facebook.com/events/1835368096783691/

Share: