Cum îți susții „tribul” – povestea unui cadou de răsfăț pentru ea (p)

Femeia trăiește multe arhetipuri, Jung a identificat câteva și le-a formulat foarte coerent. Orientalii le-au văzut și ei. De la femeia-iubită, la femeia-mamă, de la arhetipul de fecioară la arhetipul de înțeleaptă sau amazoană. Drept e că fiecare femeie trăiește parcă mai multe vieți într-una singură, într-un travaliu aproape alert de maturizare și regăsire a propriei feminități. Recomandări despre cum să ne trăim feminitatea exprimată găsim în multe cărți, filme și reviste. Unele mai profunde, altele mai flu flu. Însă avem oare sprijinul societății, al grupului, să facem asta?

Cum ar fi să ne susținem în acest proces? Cum ar fi ca noi, femeile, să ne îndreptăm atenția una către cealaltă? Nu ca să ne criticăm, ci ca să ne arătăm respect? Să ne inspirăm reciproc? Să ne facem cadouri, să ne arătăm aprecierea, să ne sprijinim și să ne admirăm pentru ceea ce suntem? Era o vorbă minunată: „The Goddess in me honours the Goddess in you” / Zeița din mine onorează zeița din tine. Un fel de salut între femei, o recunoaștere a celeilalte. Sau când „cealaltă” nu e inamicul, ci femeia care mă inspiră.

De aceea, azi a fost despre ea. Paula. Mamă de doi copii, cel mai bun organizator al unei case pe care l-am cunoscut vreodată, o soție foarte prezentă și iubitoare, o mamă care caută conectarea cu copiii și creșterea lor armonioasă. Și mai mult, o prietenă care e acolo când leșini de rău și cineva trebuie să aibă grijă de copilul tău. Așa ni s-a întâmplat într-o vineri dimineață când și-a luat pruncul mic pe sus și a venit la noi să facă grădiniță și joacă cu Emma, eu având o criză urâtă de bilă și pe nimeni în preajmă.

Așa că, atunci când a venit propunerea de răsfăț de la GETT’S Color Bar Iulius Mall Cluj, am zis “Daaa! Un răsfăț de regine pentru Paula, vă rog!” Așa că magicienii de acolo au scos Mașina Timpului (tratamentul Fudge Time Machine) la treabă și părul ei minunat e acum tânăr, hidratat, proaspăt și plin de vitalitate. Se pare că ține multă vreme părul așa, acest tratament magic. Și bine face, căci Paula îl merită din plin.

Asta pentru că tratamentul în trei pași oferă protecție termică și hidratare de durată, sigilată în fir. Avantajele utilizării tratamentului Time Machine: un păr mai puțin deteriorate, cu 180% păr mai puternic (ce magie o fi și asta!), repară vârfurile despicate după o singură utilizare, părul este de 5 ori mai fin și mai moale, până la 10 săptămâni. Adică cum ar veni, te duci la salon și ieși cu un păr complet nou și apoi este și protejat mai departe, de frig, de soare, de apă dură.

Iată din nou ce pote dace puterea “tribului” pentru o femeie. Mai jos vedeți poza de dinainte și de după și un foto cu tratamentul, să știți cine e vinovatul. Îmi pare rău că nu vă pot arăta și chipul ei încântat și odihnit după masajul capilar primit la pachet și 10 minute ațipite sub scafă.

 

Uneori, toate aceste lucruri, pe care le credeam cândva frivolități, acum le privesc ca o o grijă față de sine. Și acum am fost tare fericită să pot să dau mai departe această grijă de sine, în practica unei prietene. Mai ales când îmi spune cât de bine și naturală se simte, cât de îngrijită și apreciată. Sper ca fiecare din noi, femeile, să simțim asta, fie că e un cadou, fie că e o dedicație către sine.

 

Share: