Curs de Mame Noi

Un curs intens și blând, pe care l-am conceput ca sprijin pentru mamele în devenire. Curs de Mame Noi – pregătire psiho-emoțională pentru naștere și lăuzie. 

Cursul s-a născut din dorința de a completa informațional și practic alte cursuri de pregătire – precum cel de Lamaze – oferind însă un cadru de siguranță și acceptare pentru întreaga lume interioară a femeii în schimbare. Mai multe despre povestea personală a cursului puteți citi aici.

Sunt o mulțime de tehnici, de practici, de informații care să ne ghideze și să ne sprijine să îmbrățișăm schimbarea de la femeia independentă (și poate overachiever) la femeia-mamă interdependentă de un om nou. Toate sunt accesibile individual și nicăieri într-un spațiu comun, de împărtășire și siguranță.

Așa că a apărut în mine nevoia de a crea acest spațiu. Aș fi vrut să îi dau un nume mai atrăgător și mai grăitor, dar el nu vrea să apară altfel decât așa: Curs de Mame Noi – pregătire psiho-emoțională pentru naștere și lăuzie.

Cursul a trecut până în prezent prin două grupuri de mame și o serie de întâlniri 1 la 1 pentru alte mame cu situații specifice. Conținutul și forma sa crește de la grup la grup, prin particularitatea mamelor care vin și a ceea ce experimentează. Curs de Mame Noi conține:

  • 6 întâlniri de 2,5 ore, o dată pe săptămână
  • 6 teme diferite, care ne trec prin: sarcină, naștere și lăuzie (perioada postpartum)
  • meditații ghidate și exerciții 1 la 1
  • exerciții personale și personalizate
  • informații culese din experiență, cărți și câteva studii serioase
  • spațiu de siguranță și compasiune pentru a-ha!-uri și împărtășiri
  • opțional: 1 întâlnire individuală la domiciliul mamei cu nou născutul acasă

Pentru detalii despre Curs de Mame Noi puteți scrie la catalina@mamainprezent.ro. Cursul are loc în Cluj Napoca live, un grup conținând maxim 6 persoane.

Ilustrație de Marton Szimona, pentru Curs de Mame Noi