Despre mine

Sunt Cătălina (Poiană) Covaliu, mamă de peste un an și femeie în creștere și autocunoaștere. Sunt consilier acreditat pentru dezvoltare personală, cu studii în psihologie clinică și psihoterapie la Universitatea Babeș-Boliyai din Cluj-Napoca.

„Mamă în prezent” este un exercițiu personal și colectiv de compasiune, autocompasiune și prezență. Este un proiect personal cu autodezvăluire, cu sprijin și suport pentru oricine vrea să se alăture unui drum onest de mămiciție conștientă. Un fel de ACASĂ unde și eu și tu să avem loc să ne întoarcem la noi înșine. Mai blând.

Am început procesul intens de autocunoaștere și studiul personal al comportamentului uman din anii de liceu, căutând răspunsuri în psihologie, filosofie, spiritualitate. Am urmat cursuri de dezvoltare personală, teatru forum, TOT și în final am ales ca a doua facultate, Psihologia, urmată de formarea în Psihologie Cognitiv-Comportamentală prin studiile masterale în Psihologie Clinică și Terapie. În paralel, am lucrat îndeaproape cu un psihoterapeut internațional de Terapie Sistemică de Familie în cursurile pe care le facilita în România, având acces la o experiență inedită. Au fost aproape doi ani de întrebări și răspunsuri, de situații oneste și profunde, pe care le voi purta cu mine multă vreme.

În 2010 am început voluntariatul în activități cu copii, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, în ateliere de creație și educație non-formală. A fost grozav! Am putut să aplic numeroase instrumente de parenting în construirea de relații de încredere cu cei mici, în jocuri și sprijin în autocunoaștere, și să ajustez comportamentele din relațiile adult-copil în felul acesta.

În 2013 am ales să duc autocunoașterea cu un pas mai încolo și să îmi împlinesc un vis pe care l-am purtat în mine 9 ani. Așa am urmat drumul către Santiago de Compostela, pe ruta Camino Frances. Am căutat răspunsuri și am găsit. Am petrecut 33 de zile mergând doar pe jos, făcând cunoștință cu mine și cu limitele mele. Mai târziu am aflat că e un proces minunat, de îmbrățișat întreaga viață.

În prezent am bucuria de a fi și soția lui Bogdan și mama Emmei Carla și de a experimenta o relație și o maternitate conștientă. Din momentul în care maternitatea a început să se deruleze, a pornit și avântul de a crea un spațiu de susținere și sprijin prin consiliere al noilor mămici, începând din sarcină. Am lucrat foarte mult cu mine pe timpul sarcinii, însă exercițiile și pașii de atunci mi-au fost de ajutor și mai mult după naștere. După ani de lectură intensă a teoriilor de parenting, fiind acum mama unui bebeluș, am realizat că tehnicile de parentaj îmi vor fi utile ceva mai târziu. Însă relația părintelui cu copilul începe încă din sarcină și are un apogeu semnificativ imediat după naștere (una din teoriile susținătoare ale relației de conectare părinte-copil este Teoria Atașamentului în urma căreia s-a creat pentru părinți Cercul Siguranței). Iar în această relație este extrem de important ca femeia care intră într-o nouă etapă din viața ei, să fie susținută, încurajată, alinată și îndrumată, dacă își dorește acest lucru.

Despre mine ca mamă: susțin o naștere și o creștere naturală a copiilor, alături de o dezvoltare firească a bebelușului, aproape de mama sa. În același timp, respect alegerile fiecărui părinte și cred că fiecare mamă știe ce i se potrivește cel mai bine copilului său și sieși. Singurul lucru pe care cred că un părinte îl datorează copilului său este un părinte fericit.

Intenția mea este să ofer sprijin ca mamele să aibă parte de o sarcină sănătoasă psiho-emoțional și de un debut cu blândețe în mămiciție.

Te aștept pe pagina cu Articole pentru a citi mai multe și în curând live, la grupurile de suport pregătite pentru tine și noua ta familie. Mă poți găsi și pe Facebook la facebook.com/mamainprezent.ro sau la catalinasimama @ gmail.com

Te îmbrățișez, dragă mămică 🙂