Surse și resurse

Aici veți regăsi surse și resurse video sau link-uri utile mamelor și nu numai. Pe perioada sarcinii și imediat după, am căutat să îmi ajut corpul și psihicul să fie cât mai fit posibil, fără prea mult efort. Căci da, prefer să dorm și să stau la ceaiuri și cafele cu cărți și prietene bune 🙂

Îngrijire de sine pentru mame

Yoga Pregnancy cu Katy Appletone – 4 episoade a câte 10 minute, ușor de urmat. Iar Katy pe care o veți vedea în video e ca o limonadă serenă într-o zi călduroasă de vară care inspiră la calm și zâmbet. Ajută la respirație și o stare de bine. Nu sunt fan mișcare, dar aceste video-uri simple m-au ajutat enorm.

Yoga with Adrienne, Revolution:31 days of Yoga – un program de făcut acasă, cu o altă femeie care inspiră. Modul firesc de a comunica și felul în care numește mai mereu cu simplitate posturile și invitațiile la a fi prezent, te face să crezi că faci ceva foarte ușor și dacă picură broboanele de pe tine.

Lectură plăcută utilă în parenting

Ghidul pentru alăptare al doctorului Jack Newman – am mai scris despre el aici. Este util și are idei firești, la care eu una nu m-aș fi gândit neapărat dar care au fost de real folos.

Soluții blânde pentru somnul liniștit, Sarah Ockwell-Smith – despre așteptările realiste de somn și idei despre rutina de somn, pe categorii de vârstă 0-2 ani

În brațele mele și dincolo de ele, Mayiam Bialik – despre adaptarea la un parenting blând, și citirea bebelușului și nevoilor lui (alăptare, sisteme de purtare, alimentație, afecțiuni de bază tratate acasă, practic acoperă cam tot, în linii de basic)

 

…lista e în continuă dezvoltare, și e deschisă oricăror propuneri. Promit să le verific eu însămi mai întâi 🙂